Warning: Declaration of Walker_ExtendedTaxonomyRadio::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/customer/www/cwstudio.co.uk/public_html/wp-content/themes/sideshow-carolyn/amsterdam/extended-taxos.php on line 488

Warning: Declaration of Walker_ExtendedTaxonomyRadio::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/customer/www/cwstudio.co.uk/public_html/wp-content/themes/sideshow-carolyn/amsterdam/extended-taxos.php on line 500

Warning: Declaration of Walker_ExtendedTaxonomyRadio::start_el(&$output, $term, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/customer/www/cwstudio.co.uk/public_html/wp-content/themes/sideshow-carolyn/amsterdam/extended-taxos.php on line 513

Warning: Declaration of Walker_ExtendedTaxonomyRadio::end_el(&$output, $term, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/customer/www/cwstudio.co.uk/public_html/wp-content/themes/sideshow-carolyn/amsterdam/extended-taxos.php on line 536

Warning: Declaration of Walker_ExtendedTaxonomyDropdownSlug::start_el(&$output, $term, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/customer/www/cwstudio.co.uk/public_html/wp-content/themes/sideshow-carolyn/amsterdam/extended-taxos.php on line 565
Claire House Children's Hospice – CW Studio, Landscape Architects, Manchester

Claire House Children’s Hospice

Claire House Children’s Hospice Claire House Children’s Hospice Claire House Children’s Hospice

CW Studio have designed The Garden of Colour for Claire House Children’s Hospice to be a place with a feeling of both intimacy and escape.  It was created on behalf of Greenfingers, a charity which creates inspiring gardens for hospices for children.

We wanted to create a journey through this garden and a link to nature, a place where, for a moment, you can be immersed at an intimate scale. We wanted to inject colour, humour, curiosity, and whimsy along the way, inspiring stories and interactive play.

The journey starts at the Creation Station, passes Falling Leaves and leads into the Rainbow Meadow, onto A Quiet Place and finally, Birch Hill, where wildflower edges to long grass and spring bulbs line a meandering mown path through the trees.

The garden was completed on 12th June 2019 with an official opening ceremony led by nine-year-old Leon Paul Salamanca who uses the hospice services.

Clare Doig, a palliative care nurse specialist at the hospice commented at the ceremony on “this fabulous garden. It’s amazing. A lot of our children need a lot of sensory input and the garden is full of colour. “We’ve already noticed a lot of birds, bees and butterflies have come to the garden.”

Awards: Specifi Landscape Project of the Year Award in July 2019.

Leave a Comment

Back to Top