The Colony, Wilmslow

The Colony, Wilmslow The Colony, Wilmslow The Colony, Wilmslow The Colony, Wilmslow

The landscape design for this new office development in Cheshire aims to connect the building with its rural setting and to create a peaceful and intimate setting for its users.

At the heart of the development is a central courtyard with formal planting beds containing soft blends of perennials and grasses. A formal pool creates a focal point and bespoke stone artwork benches offer places to meet and sit.

Striking ornamental grass planting around the buildings echoes the surrounding countryside, while a meadow with mown paths visually links to the borrowed landscape beyond.

CW Studio designed this up to the planning stage. Planning permission was granted in 2014.

Architects: McNulty Architects

Back to Top